Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Borstvoeding


   
Home > Voeding > Borstvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je baby te voeden. Als je er voor kiest om je baby borstvoeding te geven dan zal de natuur er voor zorgen dat de kleine voldoende voeding krijgt. Want als een baby te weinig voeding krijgt, dan zal het vragen (lees: huilen) om meer, als je daar aan toegeeft dat zal de melkproductie in je borsten vanzelf toenemen.

Mocht je onverhoopt fysiek niet in staat zijn om je baby te voeden, doordat je bijvoorbeeld moet werken en je baby naar een kinderdagverblijf is, dan kun je door middel van afkolven zorgen dat er een voorraad melk is. Bijkomend voordeel van het kolven van moedermelk is dat je melkproductie niet terugloopt.

Benodigdheden

Bij borstvoeding heb je de volgende hulpmiddelen nodig om bijvoorbeeld te kunnen afkolven:

Bewaarsysteem (voor borstvoeding)

Met een bewaarsysteem kan je de moedermelk bewaren in afluitbare bekertjes. Je kan ze makkelijk meenemen. Ze kunnen in de magenetron en de vaatwasser.

Borstkompressen

Borstkompressen worden in de BH gedragen om nalekkende moedermelk te absorberen. Je hebt borstkompressen in verschillende uitvoeringen, namelijk:wegwerp, uitwasbaar en met hechtstrip.

Borstpomp
Een elektrisch kolfsysteem.

Voordelen borstvoeding

Borstvoeding is eigenlijk het ideale voedingsmiddel voor je baby. Het is veilig, altijd beschikbaar en het bederft niet. Borstvoeding geven schept een band tussen moeder en kind. De baby went hierbij aan de moeder. De moeder went hierbij aan de baby en weet wat de behoeftes van haar kind zijn.

Moedermelk bevat alle noodzakelijke voedingstoffen die het kindje de eerste zes maanden nodig heeft. Kinderen die met de borst gevoed worden hebben minder kans om ziek te worden. Dit komt doordat er in moedermelk antistoffen zitten die een betere opbouw van het immuunsysteem bevorderen. Een borstgevoed kind ruikt lekker en heeft een zachter huidje.

Voor de moeder heeft borstvoeding geven ook voordelen. Doordat de baby aan de borst zuigt trekt de baarmoeder samen, het zorgt ervoor dat het lichaam zich snel hersteld na de bevalling. Borstvoeding geven heeft ook als voordeel dat de moeder minder kans heeft om borstkanker of eierstokkanker te krijgen.

 

 

 

 

© 2024 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren