Google Bookmarks Facebook Tweet This  




Baby Portaal


Babyvoeding






   
Home > Voeding > Babyvoeding

Babyvoeding

Mocht je willen kiezen voor babyvoeding in plaats of ter aanvulling van borstvoeding dan zijn de mogelijkheden legio.

Voedingsvormen

Er zijn verschillende soorten babyvoeding, waarbij vaak ook nog het onderscheid wordt gemaakt tussen voeding voor baby’s van 0-3 maanden, 3-6 maanden, 6-9 maanden en 9-12 maanden. Het eerste halfjaar is de behoefte van een baby, of in dit geval zuigeling, anders dan het tweede halve levensjaar.

Moedermelk is (deels) te vervangen door flesmelk, hoewel borstvoeding wordt aangeraden kan het voorkomen dat een zuigeling een tekort heeft aan bepaalde vitamines of ijzers. Daarnaast kan het om wat voor reden dan ook om over te stappen op volledige flesvoeding, waarbij je meestal een poeder vermengt met warm water.

In de vijfde maand mag de baby groente- en fruitsappen. Na een half jaar is een baby toe aan vaste voeding, zoals fruithapjes of de beroemde potjesvoeding.

Voedingsproducten

Als je kiest voor flesvoeding heb je, naast de voeding, de volgende producten nodig:Flessensteralisator

Flessensteralisator 
De goede hygiëne is belangrijk in de zorg van pasgeboren babys. Als je je flessen niet goed schoonmaakt kan dit leiden tot bijkkrampjes en diarree. Om je baby te beschermen kun je een flessensteralisator gebruiken. Dit is de veiligste, snelste en gemakkelijkste manier om de vernietiging van alle huishoudenkiemen te waarborgen.

Fopspenen

Een fopspeen heeft veel voordelen. Het bevredigt de zuigbehoefte van een baby en heeft een troostend en kalmerend effect. Door een fopspeen te geven, kan je vaak voorkomen dat je kind gaat duimen. Duimen is moeilijk af te leren en niet goed voor het gebit, de kaakvorming en slikbewegingen. Een fopspeen leert een kindje door de neus te ademen. Bovendien kun je een fopspeen op vaste tijdstippen geven.

Spenen

Wanneer je borstvoeding geeft, probeer dan zowel de duim als de speen te vermijden. De borstvoeding zou de natuurlijke zuigreflex in principe moeten bevredigen. Kies liever voor een speen dan je kindje te laten duimen. Duimen heeft ernstige gevolgen voor het gebit. Probeer je kindje zo snel mogelijk af te leren een speen of duim te gebruiken. Naast de gevaren voor het gebit kan dit namelijk ook leiden tot een verminderde spraakontwikkeling.Flessenverwarmer

Flesverwarmer

Een flessenverwarmer zorgt ervoor dat de flessen snel op de juiste temperatuur komen.

Thermosflessen

Thermosflessen kun je gebruiken om de melk een korte tijd warm te houden.

Zuigflessen
Zuigflessen zijn er in twee soorten: van kunststof en van glas. Een kunststof fles is licht. Glas is zwaarder en breekbaarder. Beide soorten zijn goed schoon te maken, maar de plastic flessen worden na verloop van tijd door het uitkoken dof.
Lees meer over:
 • babyvoeding
 • borstvoeding
 • flessenmelk
 • fruithapjes
 • fruitsappen
 • groentesappen
 • potjesvoeding
 •  

   

   

   

  © 2023 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren