Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Inseminatie


   
Home > Inseminatie

Inseminatie

KI(D) (kunstmatige inseminatie)
Kunstmatige inseminatie (KI) is een techniek om tot een bevruchting te komen wanneer de bevruchting niet door de geslachtsgemeenschap tot stand komt. Het woord inseminatie verwijst naar het woord semen, dat zaad betekent. Bij kunstmatige inseminatie wordt er sperma in de baarmoeder of baarmoederhals gebracht.
Bij kunstmatige inseminatie (donorsemen) wordt het ontdooide donorsperma door middel van een soort spuit ingebracht in de vagina. Daarbij kan er gebruikt worden gemaakt van een cupje. Dit zorgt ervoor dat de spermatoïden worden beschermd tegen het zure milieu in de vagina.

IVF (in-vitrofertilisatie)
IVF of in-vitrofertilisatie, ook wel reageerbuisbevruchting genoemd, is een voortplantingstechniek waarbij een of meer eicellen buiten het lichaam worden bevrucht met zaadcellen, waarna de ontstane embryo's in de baarmoeder teruggeplaatst worden.

ZI (zelf-inseminatie)

Als je direct gebruikt maakt van het sperma van de donor (zelf-inseminatie) en het dus niet ingevroren is, moet het zo snel mogelijk na de donatie hoog in de vagina worden gebracht. Daar kunnen injectiespuiten van 2 ml (zonder naald) voor gebruikt worden. Deze kunnen gehaald worden bij de apotheek. De donor kan het beste gebruik maken van een donker, uitgekookt glazen potje om het sperma in te doneren. Het wordt op lichaamstemperatuur gehouden door het potje tegen het lichaam aan te houden. Er zijn verschillende meningen of je na inseminatie enige tijd zou moeten blijven liggen en/of een orgasme de vruchtbaarheid zou vergroten.

IUI (intra-uteriene inseminatie)
Dit is intra-uteriene inseminatie (inseminatie rechtstreeks in de baarmoeder). Deze methode wordt meestal toegepast als een vrouw ouder is dan 38 jaar of als kunstmatige inseminaties niet tot een zwangerschap hebben geleid. Uit het sperma worden de beste zaadcellen geselecteerd en in de baarmoederholte ingebracht ten tijde van de eisprong. De eisprong wordt soms ondersteund met hormonen. Het moment van de eisprong wordt globaal geschat door urinetesten, bloedonderzoek en/of echoscopie. De kans op zwangerschap bij IUI is ongeveer 1 op de 10 behandelingen.Meestal vinden er 3 tot 6 behandelingen plaats 

 

 

 

© 2024 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren