Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Bezoeken


   
Home > Consultatiebureau > Bezoeken

Bezoeken

Eerste week
In de eerste week zal de wijkverpleegkundige nog een keer langskomen om vragen te beantwoorden en nog wat extra informatie te geven. Dit is het intakegesprek. Bij dit gesprek krijg je in de meeste gevallen ook het groeiboekje. In dit boekje wordt de groei en de ontwikkeling van je baby de komende vier jaar bijgehouden. Dit boekje moet je bij elk volgend bezoek aan het consultatiebureau meenemen. Ook zal de wijkverpleegster je vertellen wanneer er inloopspreekuren zijn bij het consultatiebureau. Hier kan je heengaan als je nog vragen hebt of je kindje wil laten wegen.

Eerste bezoekVaccinatie bij consultatiebureau
Na ongeveer vier weken zal je voor het eerst naar het consultatiebureau toegaan. Bij dit bezoek zal de arts kijken naar een paar dingen. Allereerst kijkt de arts naar de groei en ontwikkeling. Verder wordt gekeken naar de motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak- en taalontwikkeling en er wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt ook wel het van Wiechenonderzoek genoemd en dit vind vijftien keer plaats tot een leeftijd van 4 jaar. Alle bevindingen worden opgeschreven in het groeiboekje. Tijdens dit bezoek zal de arts ook toestemming vragen voor vaccinatie.

Tweede bezoek
Dit bezoek vind 2 weken na het eerste bezoek plaats en is bedoeld voor controle. Er wordt weer gewogen en gemeten. Tijdens dit bezoek krijg je baby de eerste inentingen (vaccinaties). In de eerst acht weken heb je vaccinatiebewijzen toegestuurd gekregen. Deze moet je altijd meenemen. Goed bewaren dus! De vaccinaties zijn klaar als je kind negen jaar is. Het is dan ingeënt tegen de volgende ziektes: Difterie, kinkhoest, tetanus, poliomyelitis, haemophilus influenzae type b, bof, mazelen, rodehond, meningokokken C en hepatitis B.

Je bent niet verplicht naar het consultatiebureau te gaan. Het is echter wel aan te raden om vroegtijdig problemen op te sporen en de ontwikkeling van je kindje bij te houden. De eerste 6 maanden kom je ongeveer één keer per maand bij het consultatiebureau voor controle. En daarna ongeveer eens per 2 maanden tot je kind veertien maanden oud is.


 

 

 

 

© 2024 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren