Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Slapen


   
Home > Veiligheid > Slapen

Slapen

Baby slaaptEen baby tussen jullie in laten slapen is absoluut gevaarlijk, zeker de eerste maanden! Je baby kan zichzelf verstikken in een kussen, kan oververhit raken of stikken doordat het ‘wegzakt’.

Je kunt je baby het best op de rug laten slapen en let daarbij op dat je de kleine niet met het hoofd te dicht bij het hoofdeinde van het ledikantje legt. Een babyslaapzak (of trappelzak) is de eerste jaren ideaal, aangezien een baby minder kans op verstikking heeft en ook omrollen wordt zo bemoeilijkt.

Een dekbed is de eerste jaren uit den boze, aangezien een baby het hier te warm onder kan krijgen en de kans op verstikking groot is. Een kussen is de eerste jaren ook taboe, aangezien het kind niet recht ligt en ook hier is er verstikkingsgevaar.

Veilige slaapkamer

Of je nou kiest voor een ledikantje of een wiegje, veiligheid is héél belangrijk. In het geval wiegje moet je er voor zorgen dat deze stevig en niet op de tocht staat. In beide gevallen moet je er voor zorgen dat de baby nergens bij kan. Een elektriciteitssnoer of een gordijnkoord kan zorgen voor verstikkingsgevaar.

Als je een commode hebt, zorg er voor dat je de baby verschoont op een aankleedkussen met verhoogde randen, baby’s rollen vrij makkelijk en voor je het weet ligt kindlief op de grond.

 

 

 

 

© 2021 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren