Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Veiligheid thuis


   
Home > Veiligheid > Veiligheid thuis

Veiligheid thuis

 

In bad

Het is eigenlijk heel simpel, verlies je baby geen seconde uit het oog als ze in bad gaan! Als ze heel klein zijn was je ze nog zelf, maar na een aantal maanden kunnen ze best zelf in bad zitten. Maar weinig water er je ook in het bad doet, voor je het weet glijden ze weg, raken in paniek en kunnen verdrinken.

Loopstoelen en babybouncers

Ook met deze apparaten gebeuren regelmatig ongelukken, omdat je geneigd bent je kind alleen te laten aangezien ze toch veilig in zo’n ding zitten. Niets is minder waar, een beknelde vinger, kantelen en een grotere mobiliteit zijn voorbeelden hiervan. Daarnaast kan het gebruik van een loopstoel de motorische ontwikkeling van het kind nadelig beïnvloeden, de bouncer heeft bij langdurig gebruik een negatief effect op de ontwikkeling van de beentjes.

Keuken

Nog zo’n gevarenzone, zeker als je zelf aan het koken bent en een kruipende baby om je heen hebt. Zorg er voor dat kastjes en lades niet zomaar geopend kunnen worden, pas op met scherpe hoeken aan tafels. Let ook op met magnetrons en ovens, erg spannend wat er achter dat ruitje gebeurt, het ruit is alleen heet!

Elektriciteit

We kennen ze allemaal, de stopcontactbeveiligers, zorg er voor dat je alle stopcontacten beveiligt. De vingertjes mogen wel te dik zijn, met een pen kunnen ze ook in de gaatjes friemelen.
 

 

 

 

 

© 2024 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren